Nasze ostatnio dodane przepisy

  • Ryż basmati z boczkiem

    Proste danie z ryżu, doskonałe na kolację lub szybki obiad.

  • Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia

    Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się  „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.

  • Tarta z figami i mąką migdałową

    Przepis na tartę z figami i mąki migdałowej dla 4 osób, tylko 70 minut przygotowania.

  • Tarta z brokułami i mąką migdałową

    Trata brokułowa na kruchym cieście - ten przysmak powinni wypróbować wszyscy smakosze wytrawnych ciast.